[rev_slider_vc alias=”vpro”]

VPRO

Zelden zien we hoe de lange weg van een belofte richting de top eruitziet. Hoe de afslag van het gewone leven genomen wordt, waar de verleidingen en opofferingen uit bestaan en hoe flinterdun de lijn is tussen teleurstelling en succes.

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende drie jaar te volgen via de verschillende online kanalen (social media, vpro.nl en YouTube) van de VPRO. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

Sven volgt de sporters Nyls Korstanje, Roos Zwetsloot en Harrie Lavreysen voor de documentaireserie. Komende jaren zal hij dus vaker te zien zijn in het zwembad, de skatebaan of tijdens het baanwielrennen. In de tussentijd kun je het project volgen via vpro.nl/debeloften of via één van de sociale media kanalen, zoals via instagram @vprodebeloften